Criteriul National

EVENIMENT! 4 Octombrie, Ziua Mondială a Animalelor a fost serbată şi în Constanţa !

octombrie 04
17:57 2015

 

  În fiecare an, la data de 4 octombrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Animalelor. Evenimentul a fost iniţiat în 1931 la Florenţa, ca modalitate de a face cunoscută situaţia speciilor aflate în pericol.

 

Iar acest eveniment a avut loc si in Constanta!

Mobilizarea si informarea s-a realizat si prin intermediul tehnologiei, prin intermediul prietenilor dar si din proprie initiativa!

4 Octombrie

 

Constanta Ziua Internationala a Mediului 1
Această sărbătoare a fost proclamată, oficial, de Organizaţia Internaţională pentru Protecţia Animalelor în anul 1931, în memoria lui Francisc de Assisi (1182-1226), întemeietorul Ordinului Franciscan şi protector al animalelor, canonizat de Biserica Catolică la 4 octombrie 1228.Primele lucrări privind drepturile şi protecţia animalelor au fost publicate în secolul al XVIII-lea, iar prima lege pentru protecţia animalelor s-a numit „Martin’s Act” şi a fost votată de Parlamentul britanic la 22 iulie 1822.

Constanta Ziua Internationala a Animalelor 4

După anul 1945, ziua de 4 octombrie a fost desemnată, în mod oficial Ziua internaţională pentru protecţia animalelor, fiind sărbătorită, anual, în toată lumea.

Si in Constanta acest eveniment a fost posibil prin vointa, organizarea si determinarea multor iubitori de animale.

Constanta Ziua Internationala a Mediului 2

Iar pozele realizate de catre domnul Paun Daniel, foto reporterul nostru oficial al ziarului Criteriul National vorbesc de la sine!

Bucuria regasirii si daruirii de baloane inscriptionate cu marker copiilor din Piata Ovidiu a fost una nepretuita!

De aceea, acest gen de intalnir pasnica este un bun prilej de a transmite tuturor celor ce ne conduc mesaje cu adevarat puternice, pline de substanta!

Ma bucura acest lucru, in pofida faptului ca unii dintre asa zisii oameni pusi in functii inalte, precum cea de primar interimar au incercat sa saboteze aceasta intrunire din Piata Ovidiu din Constanta, neacordandu -i domnului Sorin Belu, liderul de la Baricada Verde autorizatia necesara.

refuz Fagadau

constanta 5

Constanta Ziua Internationala a Animalelor 3

Privind retrospectiv nu ne mai ramane decat sa credem ca pe viitor asemenea actiuni de constientizare, de promovare a acestor lucruri ce vizeaza probleme atat de arzatoare vor continua si totodata acesti oameni de paie cu viziuni restranse nu vor mai zace in functiile nemeritate de conducere al acestei urbe!

A sosit vremea ca toti cetatenii acestui oras sa constientizeze pe deplin toate cele amintite!Iar de acum inainte ar trebui sa dam cu adevarat dovada ca am fi OAMENI si NE PASA!

 

Redactia ziarului Criteriul National

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo