Criteriul National

EVENIMENT! 4 Octombrie, Ziua Mondială a Animalelor a fost serbată şi în Constanţa !

octombrie 04
17:57 2015

 

  În fiecare an, la data de 4 octombrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Animalelor. Evenimentul a fost iniţiat în 1931 la Florenţa, ca modalitate de a face cunoscută situaţia speciilor aflate în pericol.

 

Iar acest eveniment a avut loc si in Constanta!

Mobilizarea si informarea s-a realizat si prin intermediul tehnologiei, prin intermediul prietenilor dar si din proprie initiativa!

4 Octombrie

 

Constanta Ziua Internationala a Mediului 1
Această sărbătoare a fost proclamată, oficial, de Organizaţia Internaţională pentru Protecţia Animalelor în anul 1931, în memoria lui Francisc de Assisi (1182-1226), întemeietorul Ordinului Franciscan şi protector al animalelor, canonizat de Biserica Catolică la 4 octombrie 1228.Primele lucrări privind drepturile şi protecţia animalelor au fost publicate în secolul al XVIII-lea, iar prima lege pentru protecţia animalelor s-a numit „Martin’s Act” şi a fost votată de Parlamentul britanic la 22 iulie 1822.

Constanta Ziua Internationala a Animalelor 4

După anul 1945, ziua de 4 octombrie a fost desemnată, în mod oficial Ziua internaţională pentru protecţia animalelor, fiind sărbătorită, anual, în toată lumea.

Si in Constanta acest eveniment a fost posibil prin vointa, organizarea si determinarea multor iubitori de animale.

Constanta Ziua Internationala a Mediului 2

Iar pozele realizate de catre domnul Paun Daniel, foto reporterul nostru oficial al ziarului Criteriul National vorbesc de la sine!

Bucuria regasirii si daruirii de baloane inscriptionate cu marker copiilor din Piata Ovidiu a fost una nepretuita!

De aceea, acest gen de intalnir pasnica este un bun prilej de a transmite tuturor celor ce ne conduc mesaje cu adevarat puternice, pline de substanta!

Ma bucura acest lucru, in pofida faptului ca unii dintre asa zisii oameni pusi in functii inalte, precum cea de primar interimar au incercat sa saboteze aceasta intrunire din Piata Ovidiu din Constanta, neacordandu -i domnului Sorin Belu, liderul de la Baricada Verde autorizatia necesara.

refuz Fagadau

constanta 5

Constanta Ziua Internationala a Animalelor 3

Privind retrospectiv nu ne mai ramane decat sa credem ca pe viitor asemenea actiuni de constientizare, de promovare a acestor lucruri ce vizeaza probleme atat de arzatoare vor continua si totodata acesti oameni de paie cu viziuni restranse nu vor mai zace in functiile nemeritate de conducere al acestei urbe!

A sosit vremea ca toti cetatenii acestui oras sa constientizeze pe deplin toate cele amintite!Iar de acum inainte ar trebui sa dam cu adevarat dovada ca am fi OAMENI si NE PASA!

 

Redactia ziarului Criteriul National

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro