Criteriul National

EVENIMENT! 4 Octombrie, Ziua Mondială a Animalelor a fost serbată şi în Constanţa !

octombrie 04
17:57 2015

 

  În fiecare an, la data de 4 octombrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Animalelor. Evenimentul a fost iniţiat în 1931 la Florenţa, ca modalitate de a face cunoscută situaţia speciilor aflate în pericol.

 

Iar acest eveniment a avut loc si in Constanta!

Mobilizarea si informarea s-a realizat si prin intermediul tehnologiei, prin intermediul prietenilor dar si din proprie initiativa!

4 Octombrie

 

Constanta Ziua Internationala a Mediului 1
Această sărbătoare a fost proclamată, oficial, de Organizaţia Internaţională pentru Protecţia Animalelor în anul 1931, în memoria lui Francisc de Assisi (1182-1226), întemeietorul Ordinului Franciscan şi protector al animalelor, canonizat de Biserica Catolică la 4 octombrie 1228.Primele lucrări privind drepturile şi protecţia animalelor au fost publicate în secolul al XVIII-lea, iar prima lege pentru protecţia animalelor s-a numit „Martin’s Act” şi a fost votată de Parlamentul britanic la 22 iulie 1822.

Constanta Ziua Internationala a Animalelor 4

După anul 1945, ziua de 4 octombrie a fost desemnată, în mod oficial Ziua internaţională pentru protecţia animalelor, fiind sărbătorită, anual, în toată lumea.

Si in Constanta acest eveniment a fost posibil prin vointa, organizarea si determinarea multor iubitori de animale.

Constanta Ziua Internationala a Mediului 2

Iar pozele realizate de catre domnul Paun Daniel, foto reporterul nostru oficial al ziarului Criteriul National vorbesc de la sine!

Bucuria regasirii si daruirii de baloane inscriptionate cu marker copiilor din Piata Ovidiu a fost una nepretuita!

De aceea, acest gen de intalnir pasnica este un bun prilej de a transmite tuturor celor ce ne conduc mesaje cu adevarat puternice, pline de substanta!

Ma bucura acest lucru, in pofida faptului ca unii dintre asa zisii oameni pusi in functii inalte, precum cea de primar interimar au incercat sa saboteze aceasta intrunire din Piata Ovidiu din Constanta, neacordandu -i domnului Sorin Belu, liderul de la Baricada Verde autorizatia necesara.

refuz Fagadau

constanta 5

Constanta Ziua Internationala a Animalelor 3

Privind retrospectiv nu ne mai ramane decat sa credem ca pe viitor asemenea actiuni de constientizare, de promovare a acestor lucruri ce vizeaza probleme atat de arzatoare vor continua si totodata acesti oameni de paie cu viziuni restranse nu vor mai zace in functiile nemeritate de conducere al acestei urbe!

A sosit vremea ca toti cetatenii acestui oras sa constientizeze pe deplin toate cele amintite!Iar de acum inainte ar trebui sa dam cu adevarat dovada ca am fi OAMENI si NE PASA!

 

Redactia ziarului Criteriul National

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul