Criteriul National

EXCLUSIV! INTERVIU ŞI ANALIZĂ- Jumătate dintre angajaţii Ernst & Young muncesc peste program!

EXCLUSIV! INTERVIU ŞI ANALIZĂ- Jumătate dintre angajaţii Ernst & Young muncesc peste program!
martie 15
17:05 2016

ernst and young Ernst & Young este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 212.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 28,7 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2015. Reţeaua este cea mai integrată la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ajută să le ofere clienţilor servicii prin care să beneficieze de oportunităţile din întreaga lume. În România, Ernst & Young este unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei 700 de angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. Există birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău.

Totul pare incredibil, idilic. Salarii mai mult decât decente, peste media salariului mediu (la debut) şi cu posibilitatea de a avansa în funcţie de capacităţile fiecăruia cât şi de performanţe.

Totuşi,jumătate dintre angajaţii români practicau renunţat de bună-voie la hobbyuri şi vacanţe din motive financiare. Acestea sunt concluziile unui studiu al companiei de consultanţă Ernst & Young, realizat în rândul salariaţilor din România, în urmă cu o zi.

De fapt, unul dintre redactorii noștri-domnul  G.D.F a realizat un interviu ad-hoc, în preajma acestei firme, mai precis a acestei multinaţionale, chiar în Bucureşti, situat în Sectorul 1,Bulevardul Ion Mihalache, numerele 15-17.

EY Alumni EOY 2016

Reporter Criteriul Naţional: Câte ore lucraţi într-o zi?
Angajat: „Pentru început, vreau să nu-mi dezvăluiţi identitatea! Am şi eu motivele mele…

Reporter Criteriul Naţional : Vă asigur de acest lucru. Aveţi cuvântul meu!

Angajat :” Ok…Atunci, fără să vă mint sau să vă exagerez, avem şi 12 şi 14 ore, iar minimun de ore efectiv se cifrează la 8. Dar, totul depinde! Uite,  aseară am terminat la ora 22.”

Reporter Criteriul Naţional: „Sa aproximez ca fiind lucru efectiv, muncă de birou însumată la 9-10 ore ? ”

Angajat : „Deci…ca să înţelegeţi clar! Stăm peste program.”

Reporter Criteriul Naţional: „Dar, există prevăzut, conform oricărui contract de prestări servicii de consultanţă , minim o pauză. Acum, că tot suntem la ora închiderii, puteţi să ne spuneţi ca se respectă?
Angajat: „Oarecum. De la un timp, conform unui obicei,câteoată, dar nu e obligatoriu se adaugă şi pauza de prânz în aceste 9 ore.”

Reporter Criteriul Naţional: „Dar, fără să fiu indiscret, cum este cu aceste ore suplimentare? Vă convin de dumneavoastră sau colegii dumneavoastră staţi până noaptea târziu?”
Angajat: „Depinde, daca eşti bugetar, poate nu se fac ore suplimentare. La noi, atunci când avem ceva de rezolvat şi totul are un dead-line, practic nu mai contează absolut nimic, decât finalizarea la timp a obiectivului!”

Reporter Criteriul Naţional: Mulţumesc frumos pentru declaraţiile oferite!

a

Pe final, ca să vă conving de toate cele prezentate atât de clar, vă ofer unele din punctele de vedere ale celor ce au dorit să intre cu mine într-o discuţie cu caracter informal, deoarece nu am dorit să arăt atât de interesat de a mă folosi de o legitimaţie de presă

Cu toate acestea,am reţinut punctul de vedere al doamnei Andreea Mihnea, director resurse umane EY Romania: „Programul standard este de 40 ore pe saptamana cu maximum 8 ore pe săptămână suplimentare care trebuie recompensate cu timp liber ulterior sau remunerate. Tot ce se lucrează peste 55 de ore pe săptămână determină o productivitate extrem de scăzută, care face să nu mai aiba sens să se lucreze peste numărul acela de ore. Efectiv e un prag psihologic şi de energie pe care un angajat nu poate să-l susţină.”

Ca şi concluzie,dacă aş fi avut timpul şi răbdarea necesară cât şi acceptul lor, jumătate dintre cei chestionaţiar fi confirmat faptul că în ultimii 3 ani au lucrat din ce în ce mai mult. Paradoxal, deşi se întâmplă aceasta, salariaţii români au mari probleme cu banii. 47% au uitat de hobbyuri şi vacante din motive financiare.

În altă ordine de idei, înainte de a părăsi sediul, domnul Dragos Gheban, în calitate de  managing partner Catalyst Solutions a declarat „Cumva e firesc pentru că sunt lucrurile pe care le scoţi cel mai uşor din programul tău, dupa aia ajungi să reduci timpul cu familia. Nu e neapărat un lucru bun pentru ca hobby-urile te alimentează cu energie, te fac mai optimist.”

Astfel ,se explică de ce anume doar o treime dintre angajaţii multinaţionalei Ernst & Young stau la birou mai puţin de 8 ore pe zi, cât este programul normal de lucru. Cei mai mulţi îşi petrec timpul la serviciu ce variază îmtre 8 si 10 ore. 14% lucreaza peste 50 de ore pe săptămână, adica merg în zori şi pleaca spre seară.

 

Sursa ştire şi interviu : redactor  G.D.F

Sursa foto www.dailybusiness.rorbd.doingbusiness.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul