Criteriul National

Ghidul nostru expert pentru cumpararea unui fier de calcat

Ghidul nostru expert pentru cumpararea unui fier de calcat
martie 09
17:15 2020

cum cumperi un fier de calcat

Indiferent daca doriti un fier de calcat compact sau o statie de calcat cu aburi cu netezire profunda, avem toate informatiile de care aveti nevoie, de la echipa masini-calcat-rufe.ro.

  1. Ar trebui sa cumpar un fier de calcat cu abur sau o statie de calcat?
  2. Caracteristici cheie pe care sa le cautati
  3. Alte caracteristici de luat in considerare
  4. Am nevoie de un aparat cu vapori pentru imbracaminte?

Conform cercetarilor YouGov, calcatul este cea mai urata ocupatie din gospodarie in Marea Britanie, 50% dintre britanici afirmand ca e o corvoada*. Deci, pentru majoritatea dintre noi, cu cat putem trece mai repede de calcatul rufelor, cu atat mai bine.

Pentru asta, asigurati-va ca aveti un fier de calcat care se potriveste nevoilor dvs. Aici parcurgem diferitele tipuri de pe piata – fiare cu aburi, generatoare de aburi sau aparate cu aburi de mana pentru imbracaminte pentru cei care nu suporta calcatul – si cautam caracteristicile cheie care va vor determina alegerea.

Expertii de la GHI au trecut in revista peste 80 de fiare de calcat, astfel incat vom include si cele mai recente recomandari din fiecare categorie care au trecut criteriile riguroase ale Institutului.ghid de cumparaturi

Ar trebui sa cumpar un fier de calcat cu abur sau o statie de calcat?

Ce imagine va vine in minte cand auziti cuvantul „fier”? Modelul traditional de fier de calcat este compact, cu rezervor de apa incorporat, foloseste aburul pentru a netezi tesaturile si, prin urmare, eliminarea cutelor. Cu cat este mai mare puterea de abur, cu atat abilitatile sale de netezire vor fi mai puternice. Discutam acest lucru mai detaliat in functiile cheie pe care trebuie sa le urmarim.

Caracteristicile variaza, dar functia abur si capabilitatile de auto-curatare sunt in general standard.

Vi se pare o lupta sa calcati gramada de rufe? Sau aveti articole mari de calcat (cum ar fi a cincea parte dintre britanici care isi calca asternuturile – multumesc YouGov pentru informatie **). Daca da, o statie de calcat este prietenul dvs. Aceste modele, cu rezervoare de apa separate, elimina mai mult abur la o presiune mai mare. Asta inseamna ca ar trebui sa poti netezi cutele adanci si calca pe ambele parti ale îmbracamintei, in acelasi timp, pentru a termina mai repede cu toate. Dupa cum va asteptati, acestea sunt mai mari si mai voluminoase decat fiarele standard, asa ca trebuie sa luati in calcul spatiul de depozitare. Va vor costa si mai mult.

Statiile de calcat cu aburi se incadreaza in doua categorii:

Nepresurizate: acestea sunt similare cu fierul de calcat cu aburi prin modul in care functioneaza, dar obtineti o putere de abur mult mai mare.

Presurizate: Acestea au boilere sub presiune, astfel ca, in timp ce puterea de eliminare a aburului ar putea fi similara cu un model nepresurizat, forta este mai mare si, prin urmare, patrunde mai adanc in cutele cele mai dificile. Nivelul presiunii se masoara in bari (in general, cuprins intre 5-8 bar).

Caracteristici cheie pe care sa le cautati

Stim ca valorile si caracteristicile ne pot zapaci, dar acestea sunt cele pe care le cauta testerii nostri care determina performanta la care s-ar astepta.

Presiunea continua a aburului: masurata in grame, cu cat este mai mare debitul de abur, cu atat mai eficient ar trebui fierul sa-si faca treaba. Bine de stiut: orice peste 50g / minut ar fi considerat un randament ridicat pentru un fier cu abur si pentru statiile de calcat, media este in general de 120g -160g / minut.

Jetul de abur: Cand utilizati un fier de calcat cu abur si abordati acele cute extra-incapatanate din zonele greu accesibile, jetul de aburi este o caracteristica perfecta. Modelele din analiza noastra au o un jet cu aburi cuprins intre 150g – 250g / minut.

Capacitatea rezervorului: in topul nostru de 10 fiare de calcat, acest numar variaza de la 0,27-0,4 litri, in timp ce rezervoarele statiilor de calcat sunt mult mai mari (cele din analiza noastra sunt cuprinse intre 1,2-2,2 l). Alegerea dvs. va depinde de multimea rufelor pe care le aveti de calcat si de anumite preferinte personale, inclusiv dimensiunea deschiderii pentru reumplere si daca este important pentru dvs. sa vedeti nivelul apei prin rezervor.

Alte caracteristici de luat in considerare

Aproape cam toate modelele au functii anti-calcar – in timp, calciul din alimentarea cu apa va forma calcar, care blocheaza aerisirile cu aburi – ceea ce va fi deosebit de important daca locuiti intr-o zona cu apa dura.

Puterea mai mare va insemna, in general, perioade de incalzire mai rapide – cel mai rapid va fi gata de calcat in mai putin de un minut.

In ceea ce priveste siguranta, aveti grija la functiile de oprire automata. Si la modul cel mai practic, luati in considerare daca lungimea cablului este potrivita pentru setarea dvs. si ganditi-va daca greutatea, dimensiunea si tipul afisajului va pun probleme.

Am nevoie de un aparat cu vapori pentru imbracaminte?

O alta optiune pentru calcatul rapid este un aparat cu vapori de calcat, care va permite sa calcati rapid hainele fara a fi nevoie de o masa de calcat. Sunt potrivite pentru tesaturile delicate, precum si pentru a calca rapid perdele si pentru a netezi cutele de pe lenjerie.

Exista doua tipuri principale aparate cu vapori pentru imbracaminte: portabile si verticale. Va recomandam cele portabile pentru mici ajustari si pentru calatorii. Daca sunteti in cautarea unui aparat care sa faca un pic mai mult si sa poata rezolva problemele mai complicate, va recomandam sa utilizati un model vertical cu o capacitate mai mare a rezervorului. Adesea vin cu un cap cu aburi mai mic pentru a ajunge in zone mai greu accesibile.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul