Criteriul National

Jocuri de logica – cum pot invata copiii in timp ce se distreaza

Jocuri de logica – cum pot invata copiii in timp ce se distreaza
ianuarie 19
11:05 2017

La fel ca si in cazul altor jocuri educationale, jocurile de logica au un impact extraordinar asupra dezvoltarii cognitive a copiilor, indiferent de varsta. Specialistii in educatie ii sfatuiesc pe parinti si cadrele didactice sa le ofere elevilor jocuri de logica, acestea avand de fapt un dublu rol: pe de o parte asigura componenta distractiva, iar pe de alta au numeroase beneficii si contribuie la dezvoltarea unor abilitati esentiale.

Jocurile logice dezvolta rabdarea si perseverenta

Fie ca vorbim de jocuri logice precum puzzle-ul, cubul rubik, fie de jocuri logice disponibile pe platforme online de invatare precum Scoala Intuitext (produs online care ii ajuta pe elevii din clasele I, a II-a si a III-a sa invete cu placere), ideea este ca aceste tipuri de activitati presupun perseverenta si incercari repetate. In acest fel, copiii vor invata sa aiba rabdare si sa exerseze atat timp cat e nevoie pana la obtinerea rezultatelor dorite.

Jocurile logice dezvolta indemanarea si motricitatea fina

Anumite jocuri de logica, precum puzzle-ul sau cele de tip Lego, presupun manuirea unor piese mici. Invatand sa lucreze cu obiecte atat de mici, sa le asambleze sau sa le ordoneze, copiii isi dezvolta indemanarea si isi exerseaza motricitatea fina.

Jocurile de logica dezvolta creativitatea

O alta caracteristica importanta a oricarui joc de logica este aceea ca ajuta intr-o mare masura la dezvoltarea creativitatii copiilor. Chiar daca, in realizarea unui puzzle, de pilda, cei mici urmeaza o serie de reguli in recompunerea imaginii, asamblarea pieselor implica si un anumit grad de creativitate. In cazul unui joc de logica online, cum sunt cele disponibile pe Scoala Intuitext, copiii au ocazia sa-si dezvolte creativitatea intr-un grad mult mai mare.

Jocurile logice dezvolta inteligenta si gandirea logica

Atunci cand joaca un joc de logica, copiii sunt atenti. Trebuie sa fie atenti. Rabdatori, perseverenti, creativi, inventivi, logici, critici. Pe scurt, atunci cand joaca un joc de logica copiii isi dezvolta inteligenta si gandirea logica, calitati esentiale ce le vor fi de folos pe parcursul intregii vieti, indiferent ca vorbim de scoala, de cariera sau de rezolvarea unei chestiuni din gospodarie, cum ar fi montarea unei piese de mobilier de tip Ikea.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo