Criteriul National

Jocuri de logica – cum pot invata copiii in timp ce se distreaza

Jocuri de logica – cum pot invata copiii in timp ce se distreaza
ianuarie 19
11:05 2017

La fel ca si in cazul altor jocuri educationale, jocurile de logica au un impact extraordinar asupra dezvoltarii cognitive a copiilor, indiferent de varsta. Specialistii in educatie ii sfatuiesc pe parinti si cadrele didactice sa le ofere elevilor jocuri de logica, acestea avand de fapt un dublu rol: pe de o parte asigura componenta distractiva, iar pe de alta au numeroase beneficii si contribuie la dezvoltarea unor abilitati esentiale.

Jocurile logice dezvolta rabdarea si perseverenta

Fie ca vorbim de jocuri logice precum puzzle-ul, cubul rubik, fie de jocuri logice disponibile pe platforme online de invatare precum Scoala Intuitext (produs online care ii ajuta pe elevii din clasele I, a II-a si a III-a sa invete cu placere), ideea este ca aceste tipuri de activitati presupun perseverenta si incercari repetate. In acest fel, copiii vor invata sa aiba rabdare si sa exerseze atat timp cat e nevoie pana la obtinerea rezultatelor dorite.

Jocurile logice dezvolta indemanarea si motricitatea fina

Anumite jocuri de logica, precum puzzle-ul sau cele de tip Lego, presupun manuirea unor piese mici. Invatand sa lucreze cu obiecte atat de mici, sa le asambleze sau sa le ordoneze, copiii isi dezvolta indemanarea si isi exerseaza motricitatea fina.

Jocurile de logica dezvolta creativitatea

O alta caracteristica importanta a oricarui joc de logica este aceea ca ajuta intr-o mare masura la dezvoltarea creativitatii copiilor. Chiar daca, in realizarea unui puzzle, de pilda, cei mici urmeaza o serie de reguli in recompunerea imaginii, asamblarea pieselor implica si un anumit grad de creativitate. In cazul unui joc de logica online, cum sunt cele disponibile pe Scoala Intuitext, copiii au ocazia sa-si dezvolte creativitatea intr-un grad mult mai mare.

Jocurile logice dezvolta inteligenta si gandirea logica

Atunci cand joaca un joc de logica, copiii sunt atenti. Trebuie sa fie atenti. Rabdatori, perseverenti, creativi, inventivi, logici, critici. Pe scurt, atunci cand joaca un joc de logica copiii isi dezvolta inteligenta si gandirea logica, calitati esentiale ce le vor fi de folos pe parcursul intregii vieti, indiferent ca vorbim de scoala, de cariera sau de rezolvarea unei chestiuni din gospodarie, cum ar fi montarea unei piese de mobilier de tip Ikea.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo