Criteriul National

Jocuri de logica – cum pot invata copiii in timp ce se distreaza

Jocuri de logica – cum pot invata copiii in timp ce se distreaza
ianuarie 19
11:05 2017

La fel ca si in cazul altor jocuri educationale, jocurile de logica au un impact extraordinar asupra dezvoltarii cognitive a copiilor, indiferent de varsta. Specialistii in educatie ii sfatuiesc pe parinti si cadrele didactice sa le ofere elevilor jocuri de logica, acestea avand de fapt un dublu rol: pe de o parte asigura componenta distractiva, iar pe de alta au numeroase beneficii si contribuie la dezvoltarea unor abilitati esentiale.

Jocurile logice dezvolta rabdarea si perseverenta

Fie ca vorbim de jocuri logice precum puzzle-ul, cubul rubik, fie de jocuri logice disponibile pe platforme online de invatare precum Scoala Intuitext (produs online care ii ajuta pe elevii din clasele I, a II-a si a III-a sa invete cu placere), ideea este ca aceste tipuri de activitati presupun perseverenta si incercari repetate. In acest fel, copiii vor invata sa aiba rabdare si sa exerseze atat timp cat e nevoie pana la obtinerea rezultatelor dorite.

Jocurile logice dezvolta indemanarea si motricitatea fina

Anumite jocuri de logica, precum puzzle-ul sau cele de tip Lego, presupun manuirea unor piese mici. Invatand sa lucreze cu obiecte atat de mici, sa le asambleze sau sa le ordoneze, copiii isi dezvolta indemanarea si isi exerseaza motricitatea fina.

Jocurile de logica dezvolta creativitatea

O alta caracteristica importanta a oricarui joc de logica este aceea ca ajuta intr-o mare masura la dezvoltarea creativitatii copiilor. Chiar daca, in realizarea unui puzzle, de pilda, cei mici urmeaza o serie de reguli in recompunerea imaginii, asamblarea pieselor implica si un anumit grad de creativitate. In cazul unui joc de logica online, cum sunt cele disponibile pe Scoala Intuitext, copiii au ocazia sa-si dezvolte creativitatea intr-un grad mult mai mare.

Jocurile logice dezvolta inteligenta si gandirea logica

Atunci cand joaca un joc de logica, copiii sunt atenti. Trebuie sa fie atenti. Rabdatori, perseverenti, creativi, inventivi, logici, critici. Pe scurt, atunci cand joaca un joc de logica copiii isi dezvolta inteligenta si gandirea logica, calitati esentiale ce le vor fi de folos pe parcursul intregii vieti, indiferent ca vorbim de scoala, de cariera sau de rezolvarea unei chestiuni din gospodarie, cum ar fi montarea unei piese de mobilier de tip Ikea.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro