Criteriul National

Modalitati usoare si eficiente de a-ti invata copilul matematica

Modalitati usoare si eficiente de a-ti invata copilul matematica
decembrie 27
14:52 2016

Matematica este pentru toata lumea. Daca esti in gimnaziu sau chiar in liceu, sau esti parintele unui copil in gminaziu sau liceu, lucrurile se complica. Un motiv ce sta la baza acestei complicatii este preocuparea copiilor de aceasta varsta cu activitati sociale si activitati after-school. Daca esti adolescent, poti avea dificultati in a jongla cu diferite lucruri in acelasi timp; iti poti pierde usor concentrarea si te poti simti impotmolit in prea multe lucruri care se intampla in acelasi timp.

Daca esti parinte, poate crezi ca pustiul tau se concentreaza mai mult pe activitatile extrascolare, in loc sa se concentreze pe invatat. Normal, ai vrea sa aiba note bune la scoala, ca si pregatire pentru viata de adult. Astfel, te simti obligat sa-l “impingi” in directia care trebuie.

Intradevar, matematica poate fi grea pentru copii. Ca si parinte, tu trebuie sa fii atent la nevoile copilului si sa fii pregatit sa evaluezi daca are sau nu nevoie de meditatii la matematica sau de o platforma educationala online pentru a-i completa cunostintele in afara scolii.

In afara de asta, ce mai pot face parintii sa-si ajute copii sa invete matematica? Daca, intradevar, copilul tau are nevoie de ajutor, cel mai rau lucru pe care-l poti face e sa-l bati la cap. Comunica cu el fara sa-l judeci sau sa-l certi pentru timpul pierdut sau pentru ca nu intelege. Fa-l sa inteleaga ca vrei sa-l ajuti sa invete matematica fara a-l forta.

Daca mergi la sedinta cu parintii, incearca sa vorbesti cu profesorii lui, pentru a-i intreba cat de bine invata. Daca are probleme in ultimul timp, profesorii iti pot spune si ce masuri poti lua. Sa nu ai o atitudine negative fata de rezultatele sale la invatatura, mai ales la matematica. Pastreaza-ti o atitudine pozitiva si nu-ti face prea multe griji. Multi copii au dificultati in a invata matematica la aceasta varsta. Nu-ti mai compara copilul cu altii, care au note mari, ii poate motiva negative.

Ajuta-ti copilul sa invete din timp. Un meditator de matematica bun il poate ajuta sa-si creeze propriul stil de invatat eficient si ii poate face orele de matematica distractive.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro