Criteriul National

Modalitati usoare si eficiente de a-ti invata copilul matematica

Modalitati usoare si eficiente de a-ti invata copilul matematica
decembrie 27
14:52 2016

Matematica este pentru toata lumea. Daca esti in gimnaziu sau chiar in liceu, sau esti parintele unui copil in gminaziu sau liceu, lucrurile se complica. Un motiv ce sta la baza acestei complicatii este preocuparea copiilor de aceasta varsta cu activitati sociale si activitati after-school. Daca esti adolescent, poti avea dificultati in a jongla cu diferite lucruri in acelasi timp; iti poti pierde usor concentrarea si te poti simti impotmolit in prea multe lucruri care se intampla in acelasi timp.

Daca esti parinte, poate crezi ca pustiul tau se concentreaza mai mult pe activitatile extrascolare, in loc sa se concentreze pe invatat. Normal, ai vrea sa aiba note bune la scoala, ca si pregatire pentru viata de adult. Astfel, te simti obligat sa-l “impingi” in directia care trebuie.

Intradevar, matematica poate fi grea pentru copii. Ca si parinte, tu trebuie sa fii atent la nevoile copilului si sa fii pregatit sa evaluezi daca are sau nu nevoie de meditatii la matematica sau de o platforma educationala online pentru a-i completa cunostintele in afara scolii.

In afara de asta, ce mai pot face parintii sa-si ajute copii sa invete matematica? Daca, intradevar, copilul tau are nevoie de ajutor, cel mai rau lucru pe care-l poti face e sa-l bati la cap. Comunica cu el fara sa-l judeci sau sa-l certi pentru timpul pierdut sau pentru ca nu intelege. Fa-l sa inteleaga ca vrei sa-l ajuti sa invete matematica fara a-l forta.

Daca mergi la sedinta cu parintii, incearca sa vorbesti cu profesorii lui, pentru a-i intreba cat de bine invata. Daca are probleme in ultimul timp, profesorii iti pot spune si ce masuri poti lua. Sa nu ai o atitudine negative fata de rezultatele sale la invatatura, mai ales la matematica. Pastreaza-ti o atitudine pozitiva si nu-ti face prea multe griji. Multi copii au dificultati in a invata matematica la aceasta varsta. Nu-ti mai compara copilul cu altii, care au note mari, ii poate motiva negative.

Ajuta-ti copilul sa invete din timp. Un meditator de matematica bun il poate ajuta sa-si creeze propriul stil de invatat eficient si ii poate face orele de matematica distractive.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo