Criteriul National

Modalitati usoare si eficiente de a-ti invata copilul matematica

Modalitati usoare si eficiente de a-ti invata copilul matematica
decembrie 27
14:52 2016

Matematica este pentru toata lumea. Daca esti in gimnaziu sau chiar in liceu, sau esti parintele unui copil in gminaziu sau liceu, lucrurile se complica. Un motiv ce sta la baza acestei complicatii este preocuparea copiilor de aceasta varsta cu activitati sociale si activitati after-school. Daca esti adolescent, poti avea dificultati in a jongla cu diferite lucruri in acelasi timp; iti poti pierde usor concentrarea si te poti simti impotmolit in prea multe lucruri care se intampla in acelasi timp.

Daca esti parinte, poate crezi ca pustiul tau se concentreaza mai mult pe activitatile extrascolare, in loc sa se concentreze pe invatat. Normal, ai vrea sa aiba note bune la scoala, ca si pregatire pentru viata de adult. Astfel, te simti obligat sa-l “impingi” in directia care trebuie.

Intradevar, matematica poate fi grea pentru copii. Ca si parinte, tu trebuie sa fii atent la nevoile copilului si sa fii pregatit sa evaluezi daca are sau nu nevoie de meditatii la matematica sau de o platforma educationala online pentru a-i completa cunostintele in afara scolii.

In afara de asta, ce mai pot face parintii sa-si ajute copii sa invete matematica? Daca, intradevar, copilul tau are nevoie de ajutor, cel mai rau lucru pe care-l poti face e sa-l bati la cap. Comunica cu el fara sa-l judeci sau sa-l certi pentru timpul pierdut sau pentru ca nu intelege. Fa-l sa inteleaga ca vrei sa-l ajuti sa invete matematica fara a-l forta.

Daca mergi la sedinta cu parintii, incearca sa vorbesti cu profesorii lui, pentru a-i intreba cat de bine invata. Daca are probleme in ultimul timp, profesorii iti pot spune si ce masuri poti lua. Sa nu ai o atitudine negative fata de rezultatele sale la invatatura, mai ales la matematica. Pastreaza-ti o atitudine pozitiva si nu-ti face prea multe griji. Multi copii au dificultati in a invata matematica la aceasta varsta. Nu-ti mai compara copilul cu altii, care au note mari, ii poate motiva negative.

Ajuta-ti copilul sa invete din timp. Un meditator de matematica bun il poate ajuta sa-si creeze propriul stil de invatat eficient si ii poate face orele de matematica distractive.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo