Criteriul National

Noua generaţie „CÂT IE HALATUL?” – vizionarii sacilor de gunoi

Noua generaţie „CÂT IE HALATUL?” – vizionarii sacilor de gunoi
august 13
10:53 2016

imag_articol

 

În timp ce puii se decongelează, tot mai multe ecouri se aud din comunitatea constănţeană: ,,gata dom’ne, s-a terminat cu bâlciul, vin la conducere oameni destoinici, vecini erudiţi ai şaormeriilor şi ai saloanelor erotice, interesaţi de cultură” ?! …Am scăpat- este adevărat- de bomba atomică vegetală, dar descrierea strategiei noilor sosiţi în politică te face de ţi se ridică părul pe mână. Adjunctul pasionat de artă la conducerea agricolă şi  fostul recepţionier de carieră îşi suflecă mânecile la camaşă ca nişte adevăraţi vizionari ca să arate de ce sunt în stare. Dar ei nu sunt singurei, au deja şi un coleg de marcă: Edilul-Wiskas

comparatie

În primul rând au făcut o mare descoperire de care nu auzise nimeni în România: ,,cei trei au constatat lipsa echipamentelor medicale cu care se confruntă spitalul, dar şi starea deplorabilă a secţiilor medicale” şi în al doilea rând, ca nişte rafinaţi intelectuali afirmă cu tărie marele plan de relansare al culturii: ,,nu mă interesează calităţile artistice când evaluez un act managerial” ,,Este deranjat să stai cu gunoiul în casă”.

Extaziant, chiar de-a dreptul fenomentaaaal! Eh, asta da politică nenică şi mare noroc cu o parte a presei locale şi a blogăraşilor talentaţi, care pătrunşi de bogata experienţă de viaţă dominată de cele mai bune reţete de sarmale, exprimă astfel actulitatea locală reuşind să trezească conştiiţa tuturor categoriilor sociale. Au chiar meritul şi darul să mobilizeze întreaga comunitate la supermarket, mall şi alte locuri prestigioase care alcătuiesc moderna agora. Dânşii prezintă ştiri cu minunaţii edili şi imagini cu viţeii de la poarta 9 care cu siguranţă devin şi mai încrezători în noile lor viziuni măreţe dominate de saci de gunoi şi halate. Cât despre restul găştii de politicieni talentaţi, lăsăm muzica să cânte :) Mare ţi-e grădina…

Stimaţi intelectuali, profesori şi oameni de cultură, nu luaţi atitudine şi nu vă implicaţi în administraţie sau politică, a venit o nouă generaţie în halat responsabilă de calitatea vieţii dumneavostră ;)

imag_articol_2

 

sss

 

imag_articol_3

 Departamentul Pamflet Criteriul

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo