Criteriul National

Noua generaţie „CÂT IE HALATUL?” – vizionarii sacilor de gunoi

Noua generaţie „CÂT IE HALATUL?” – vizionarii sacilor de gunoi
august 13
10:53 2016

imag_articol

 

În timp ce puii se decongelează, tot mai multe ecouri se aud din comunitatea constănţeană: ,,gata dom’ne, s-a terminat cu bâlciul, vin la conducere oameni destoinici, vecini erudiţi ai şaormeriilor şi ai saloanelor erotice, interesaţi de cultură” ?! …Am scăpat- este adevărat- de bomba atomică vegetală, dar descrierea strategiei noilor sosiţi în politică te face de ţi se ridică părul pe mână. Adjunctul pasionat de artă la conducerea agricolă şi  fostul recepţionier de carieră îşi suflecă mânecile la camaşă ca nişte adevăraţi vizionari ca să arate de ce sunt în stare. Dar ei nu sunt singurei, au deja şi un coleg de marcă: Edilul-Wiskas

comparatie

În primul rând au făcut o mare descoperire de care nu auzise nimeni în România: ,,cei trei au constatat lipsa echipamentelor medicale cu care se confruntă spitalul, dar şi starea deplorabilă a secţiilor medicale” şi în al doilea rând, ca nişte rafinaţi intelectuali afirmă cu tărie marele plan de relansare al culturii: ,,nu mă interesează calităţile artistice când evaluez un act managerial” ,,Este deranjat să stai cu gunoiul în casă”.

Extaziant, chiar de-a dreptul fenomentaaaal! Eh, asta da politică nenică şi mare noroc cu o parte a presei locale şi a blogăraşilor talentaţi, care pătrunşi de bogata experienţă de viaţă dominată de cele mai bune reţete de sarmale, exprimă astfel actulitatea locală reuşind să trezească conştiiţa tuturor categoriilor sociale. Au chiar meritul şi darul să mobilizeze întreaga comunitate la supermarket, mall şi alte locuri prestigioase care alcătuiesc moderna agora. Dânşii prezintă ştiri cu minunaţii edili şi imagini cu viţeii de la poarta 9 care cu siguranţă devin şi mai încrezători în noile lor viziuni măreţe dominate de saci de gunoi şi halate. Cât despre restul găştii de politicieni talentaţi, lăsăm muzica să cânte :) Mare ţi-e grădina…

Stimaţi intelectuali, profesori şi oameni de cultură, nu luaţi atitudine şi nu vă implicaţi în administraţie sau politică, a venit o nouă generaţie în halat responsabilă de calitatea vieţii dumneavostră ;)

imag_articol_2

 

sss

 

imag_articol_3

 Departamentul Pamflet Criteriul

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo