Criteriul National

Nu e chiar o idee genială ca o unitate a Securității (UM 0225) să sară în apărea altei unități a Securității (UM 0195)

iunie 18
07:17 2020

Tusea și Junghiul. Ma bucur nespus ca Madalina Hodor (CNSAS) a potentat in contextul trimiterii pe instanta a turnatorului Manole (cunoscut si ca academician Mugur Isarescu) rezultatul cercetarii sale documentare care a inclus lista eliptica a celor 201 de colaboratori ai directiei Securitatii statului, la pozitia 197 regasindu-le pe domnul Adrian Vasilescu. Madalin Hodor a scris că ,,de la înălțimea poziției 197 din ”Tabel cuprinzând colaboratori care sunt în legătura unității noastre” (UM 0225) domnul Adrian Vasilescu, atunci ziarist la „Scânteia”‘, astăzi „consilier de strategie” al Guvernatorului BNR spune: „Poziția BNR este că Mugur Isărescu nu a colaborat cu Securitatea”. Madalin Hodor da dovada de ironie fina cand mai spune ,,Nu e chiar o idee genială ca o unitate a Securității (UM 0225) să sară în apărea altei unități a Securității (UM 0195). Ne putem întreba asupra credibilității demersului. Noi ăștia, care mai știm câte ceva.”. As mai adauga că domnul Adrian Vasilescu ne spunea la începutul acestei crize că ,,prioritare sunt băncile” și nu sistemul medical, ceea ce turnătorul Manole a dovedit-o pe larg în actuala criză, reducând rata de dobândă nesemnificativ, prea târziu și prea puțin, și menținând cele mai ridicate rate de dobânzi la credite pentru populație, companii și statul român ba chiar mărind decalajele față de alte state ale Uniunii Europene. Concluziv, în metafora um 0225 (Adrian Vasilescu) ia apărarea um0195 (Mugur ,,Manole” Isărescu) eu as mai spune doar atat despre cele două unități ale Securității, verișoare: #um0544bitches, la BNR fiind plin. De altfel, într-un articol din urmă cu mai bine de doi ani, prilejuit de apariția listei de colaboratori, adresăm o întrebare scurtă domnului Adrian Vasilescu, cu tristețe, relatând un scurt episod din august 2016, dar și o mărturisire rară (video) a turnătorului Manole, din 2012, legată de SIE, la o întrebare mea. Declarația ca declarația – ,,n-am PREA avut elemente de colaborare”, dar tusea turnătorului e genială (câte note de informare i-or fi blocat respirația în acel moment?), tuse pe care o găsiți în articolul din aprilie 2018, precizeaza analistul economic Radu Teodor Soviani.

,,Domnule Adrian Vasilescu, Domnule ,,Manole”,

Articolul publicat astazi de Revista 22 și lista (eliptica) a celor 201 de colaboratori ai Directiei Securitatii Statului publicata de Madalin Hodor (o gasiți AICI și AICI) arată că sunteti ceea ce sunteti.

Pana la urma, telefonul primit de mine de la Washington, in februarie 2016 evoca adevărul și confirma acest lucru (detalii mai jos):

Poziția mea la atacul furibund al lui Mugur C. Isărescu. Și un telefon de la Washington.

Nici nu ma mira domnule Vasilescu ca ati colaborat foarte bine dupa revolutie cu Manole, avand in vedere formarea distinsei dumneavoastra personalitati.

Domnilor ,,Manole” și Adrian Vasilescu,

Va desfid. ,,Ahem”!

Radu Soviani – Felcer.

Pentru cei care sunt tentati sa creada ca ,,Ahem” este presecurtarea de la ,,a bon entendeur, Salut!”, fara sa ii dezamagesc, le spun doar atat: ,,Ahem” este transcrierea fonetica a sunetului scos de Manole, la intrebarea mea adresata in februarie 2012 (video mai jos) a celui care ulterior avea sa fie cunoscut si sub numele de Mugur Isarescu, la secunda 40 a urmatorului filmulet:

Așadar, Domnule Vasilescu,

Domnule ,,Manole”,

Așa cum rostea chiar Manole în discursul scris de dumneavoastră în clipul de mai sus: ,,jurnalistii au acest orgoliu să spună că noi trăim nu în realitate ci în percepția pe care o creează dânșii”.

Domnule Vasilescu,

Documentul publicat azi arată că, citându-l pe Manole care vă cita, și dumneavoastră și el ați trăit în percepția pe care ați fabricat-o. Dumneavoastră fiind ceea ce sunteți, Isărescu fiind doar un biet sicofant, așa cum am arătat aici:

Scrisoare de la felcerul Radu Soviani pentru sicofantul Mugur Isarescu. Și un telefon de la Washington.

Domnule Vasilescu,

Nu mă surprinde că sunteți pe aceaiași listă cu domnul Cornel Nistorescu. Știți de ce nu mă surprinde? Am avut în vara anului 2016 o discuție cu dumneavoastră, în Centrul Vechi, eu în drum spre Curtea de Apel București și dumneavoastră în drum spre Manole. Nu voi uita niciodată acea discuție (11 august 2016?), care mi s-a părut sinceră, inclusiv reacția dumneavoastră când vorbeați de ce însemna presa dinainte de 1989 iar eu am amintit numele lui Cornel Nistorescu. Reacția dumneavoastra a fost ca și când mi-ați fi spus cu subiect și predicat despre Nistorescu.

Despre Cornel Nistorescu știam așadar, iar ceea ce știam mi-a fost confirmat de virulența cu care m-a atacat într-o emisiune la TVR1, la emisiunea lui Ionut Cristache, când eu vorbeam despre lustrarea foștilor securiști iar dânsul mi-a spus că ,,delirez”.

Domnule Vasilescu, am perceput atunci când ne-am văzut în întâlnirea din 11 august 2016 la care am făcut referire și un mesaj transmis prin dumneavoastră de ,,Manole”. Astăzi am convingerea domnule Vasilescu că mesajul transmis mie atunci prin dumneavoastră, nu e despre mine, ci despre ,,alde” Manole și urmașii lor. Atât. (Cerassela N.).

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul