Criteriul National

Păreri workstation Dell Precision T5600 (review)

Păreri workstation Dell Precision T5600 (review)
noiembrie 15
12:25 2020

Stațiile de lucru de la Dell Precision sunt făcute în mod special pentru profesioniști și au o putere de calcul și grafică foarte mare. Acestea sunt folosite în general în industriile creative, în domeniul arhitecturii și designului, dar și pentru exploatare seismică, inginerie și analize științifice alte seturilor de date foarte mari. Aceste performanțe de a susține saricini foarte complexe se datorează tehnologiilor noi ca RMT, memorii Quad Channel și Intel vPro.

Workstation Dell Precision T5600 – Caracteristici

T5600 are un design modern, fiind compact și ergonomic și este ideal pentru medii unde spațiul este limitat dar nevoia de putere de calcul este una mare. T5600 este o stație de lucru, dell workstation refurbished cu dual socket și este perfectă pentru crearea de modele 3D, conținut video și aplicații complexe. Stația de lucru Dell Precision T5600 dispune de două procesoare Xeon E5- 2620 cu 6 nuclee și 12 fire de execuție de 16 GB DDR3. Cu ajutorul plăcii de bază Intel C600 se poate mări puterea de calcul prin adăugarea unui procesor suplimentar, a mai multor plăci DDR3 până la 128 GB RAM sau obținerea unei configurații multi-GPU în modul Sli. Aceste upgrade-uri pot fi făcute foarte ușor datorită designului care permite accesul facil la componentele stației de lucru.

Din punct de vedere al puterii grafice, Dell Workstation Precision T5600 se mândrește cu o placă video pro Quadro 4000 care face față celor mai exigente cerințe. Placa video Quadro 4000 are o memorie de 2 GB GDDR5 pe 256 biți, 256 nuclee CUDA. Datorită acestor specificații și a suportului pentru Shader Model 5.0, DirectX11 și OpenGL 4.4 aplicațiile de la firme ca AutoDesk, Adobe, Landmark, ESRI, Barco rulează la capacitate maximă.

Pe lângă aceste aspecte, pentru a susține tot acest pachet ultra performant, stația de lucru Dell Precision T5600 este echipată cu o sursă de alimentare foarte puternică și eficientă de 825 W cu o eficiență de 90%. Această sursă asigură siguranța componentelor performante și stabilitatea sistemului pentru a îndeplini cele mai complexe sarcini la care este supus.

Un alt aspect important al stațiilor de lucru se referă la zgomotul pe care acestea îl produc. În unele medii mai zgomotoase acest aspect nu este important, dar când vine vorba de medii liniștite pot face diferența. Aceste sunete sunt date de ventilatorul de răcire. Zgomotul produs de acesta este dat de viteza de funcționare, iar T5600 are 4 nivele care pot fi setate în BIOS și anume High, Medium, Low și automatic. Chiar dacă la nivelul High zgomotul va fi mai mare, T5600 de la Dell este o stație de lucru foarte silențioasă.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Claudiu

Claudiu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul