Criteriul National

PARTIDA de BASEBALL Romania – S.U.A

PARTIDA de  BASEBALL Romania – S.U.A
iulie 06
12:15 2017

PARTIDA de BASEBALL       Romania – S.U.A

Ziua-Independentei-la-Ambasada-SUA-4-iulie-2017-7

In ziua de 4 iule 2017 a avut loc meciul de baseball dintre reprezentativele Romaniei si cea Statelor Unite (reprezentata de soldatii americani din baza MK – Constanta). Meciul s-a incheiat cu scorul de 7 – 2 pentru reprezentativa Romaniei si a fost aplaudat la scena deschisa de un numar de peste 3000 de invitati ai Ambasadei SUA de la Bucuresti.

Basaball-ul este un sport foarte cunoscut in Statele Unite, dar care provine din jocul de OINA practicat in Romania. Regulile celor doua sporturi sunt asemanatoare, insa totusi baseball-ul a luat o mare amploare si in randul tinerilor de la noi din tara. Trebuie precizat ca in Uniunea Europeana, acest sport se regaseste doar in Romania si este indragit chiar si de copi de varste fragede. Soldatii americani din baza Mihail Kogalniceanu au promovat baseballul si in judetul Constanta, in scoli si licee, iar elevii i-au prmit cu mare drag.

In luna aprilie a fost organizat de Ambasada SUA si Federatia Nationala de baseball din Romania, chiar si un meci demonstrativ pe stationul PORTUL din Constanta. Meciul a celebrat 70 de ani de cand legendarul Jackie Robinson a intrat pe Ebbets Arena din Brooklin – New York la 15 aprilie 1947, spargand astfel barierele discriminarii rasiale. Jackie Robinson a devenit un nume de referinta, simbolizand lupta pentru egalitate in drepturi pentru toti cetatenii americani, indifferent de etnie, culoare sau rasa si a fost un adevarat symbol pentru combaterea discriminarii rasiale, dar si de promovare a tolerantei.

Cu ocazia celebrarii zilei de 4 iulie la Bucuresti a fost prezenta chiar Saron Robinson, fica marelui jucator de baseball alaturi de alti fosti trei jucatori profesionisti de Baseball, iar la sfarsitul ceremoniei s-a urmarit spectacolul demonstrativ aviatic cu aparate de zbor, care au desenat pe cer cu fum tricolor, culorile nationale de pe drapelul ntional al Statelor Unite ale Americii.

Dupa discursurile presedintelui Romaniei si cea a Amasadorului SUA la Bucuresti, excelenta sa Hans Klemm a dat startul distractiei, unde s-au servit delicatese americane si s-a intretinut a adevarata atmosfera de mare sarbatoare.

Poate ca in viitorul apropiat se va putea organiza un meci intre Romania si SUA, de promovare a acestui sport mult indragit, care sa fie televizat si comentat intro maniera tipic americana cu transmisiune directa atat in SUA cat si in Romania.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Hintergraber

Daniel Hintergraber

Inginer Diplomat cu experienta de peste 10 ani in massmedia, specializat in filmari si arheologie subacvatica. Realizatorul filmelor Flora si Fauna Marii Negre, Pe Urmele Capitanului Scarlat (film despre pionieratul scafandreriei romanesti, dar si despre arheologie subacvatica). Cunoscator in domeniul Istoriei Navale din cel de-al doilea razboi mondial si realizatorul filmului documentar - Scufundarea Moscovei.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro