Criteriul National

PARTIDA de BASEBALL Romania – S.U.A

PARTIDA de  BASEBALL Romania – S.U.A
iulie 06
12:15 2017

PARTIDA de BASEBALL       Romania – S.U.A

Ziua-Independentei-la-Ambasada-SUA-4-iulie-2017-7

In ziua de 4 iule 2017 a avut loc meciul de baseball dintre reprezentativele Romaniei si cea Statelor Unite (reprezentata de soldatii americani din baza MK – Constanta). Meciul s-a incheiat cu scorul de 7 – 2 pentru reprezentativa Romaniei si a fost aplaudat la scena deschisa de un numar de peste 3000 de invitati ai Ambasadei SUA de la Bucuresti.

Basaball-ul este un sport foarte cunoscut in Statele Unite, dar care provine din jocul de OINA practicat in Romania. Regulile celor doua sporturi sunt asemanatoare, insa totusi baseball-ul a luat o mare amploare si in randul tinerilor de la noi din tara. Trebuie precizat ca in Uniunea Europeana, acest sport se regaseste doar in Romania si este indragit chiar si de copi de varste fragede. Soldatii americani din baza Mihail Kogalniceanu au promovat baseballul si in judetul Constanta, in scoli si licee, iar elevii i-au prmit cu mare drag.

In luna aprilie a fost organizat de Ambasada SUA si Federatia Nationala de baseball din Romania, chiar si un meci demonstrativ pe stationul PORTUL din Constanta. Meciul a celebrat 70 de ani de cand legendarul Jackie Robinson a intrat pe Ebbets Arena din Brooklin – New York la 15 aprilie 1947, spargand astfel barierele discriminarii rasiale. Jackie Robinson a devenit un nume de referinta, simbolizand lupta pentru egalitate in drepturi pentru toti cetatenii americani, indifferent de etnie, culoare sau rasa si a fost un adevarat symbol pentru combaterea discriminarii rasiale, dar si de promovare a tolerantei.

Cu ocazia celebrarii zilei de 4 iulie la Bucuresti a fost prezenta chiar Saron Robinson, fica marelui jucator de baseball alaturi de alti fosti trei jucatori profesionisti de Baseball, iar la sfarsitul ceremoniei s-a urmarit spectacolul demonstrativ aviatic cu aparate de zbor, care au desenat pe cer cu fum tricolor, culorile nationale de pe drapelul ntional al Statelor Unite ale Americii.

Dupa discursurile presedintelui Romaniei si cea a Amasadorului SUA la Bucuresti, excelenta sa Hans Klemm a dat startul distractiei, unde s-au servit delicatese americane si s-a intretinut a adevarata atmosfera de mare sarbatoare.

Poate ca in viitorul apropiat se va putea organiza un meci intre Romania si SUA, de promovare a acestui sport mult indragit, care sa fie televizat si comentat intro maniera tipic americana cu transmisiune directa atat in SUA cat si in Romania.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Hintergraber

Daniel Hintergraber

Inginer Diplomat cu experienta de peste 10 ani in massmedia, specializat in filmari si arheologie subacvatica. Realizatorul filmelor Flora si Fauna Marii Negre, Pe Urmele Capitanului Scarlat (film despre pionieratul scafandreriei romanesti, dar si despre arheologie subacvatica). Cunoscator in domeniul Istoriei Navale din cel de-al doilea razboi mondial si realizatorul filmului documentar - Scufundarea Moscovei.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo