Criteriul National

PARTIDA de BASEBALL Romania – S.U.A

PARTIDA de  BASEBALL Romania – S.U.A
iulie 06
12:15 2017

PARTIDA de BASEBALL       Romania – S.U.A

Ziua-Independentei-la-Ambasada-SUA-4-iulie-2017-7

In ziua de 4 iule 2017 a avut loc meciul de baseball dintre reprezentativele Romaniei si cea Statelor Unite (reprezentata de soldatii americani din baza MK – Constanta). Meciul s-a incheiat cu scorul de 7 – 2 pentru reprezentativa Romaniei si a fost aplaudat la scena deschisa de un numar de peste 3000 de invitati ai Ambasadei SUA de la Bucuresti.

Basaball-ul este un sport foarte cunoscut in Statele Unite, dar care provine din jocul de OINA practicat in Romania. Regulile celor doua sporturi sunt asemanatoare, insa totusi baseball-ul a luat o mare amploare si in randul tinerilor de la noi din tara. Trebuie precizat ca in Uniunea Europeana, acest sport se regaseste doar in Romania si este indragit chiar si de copi de varste fragede. Soldatii americani din baza Mihail Kogalniceanu au promovat baseballul si in judetul Constanta, in scoli si licee, iar elevii i-au prmit cu mare drag.

In luna aprilie a fost organizat de Ambasada SUA si Federatia Nationala de baseball din Romania, chiar si un meci demonstrativ pe stationul PORTUL din Constanta. Meciul a celebrat 70 de ani de cand legendarul Jackie Robinson a intrat pe Ebbets Arena din Brooklin – New York la 15 aprilie 1947, spargand astfel barierele discriminarii rasiale. Jackie Robinson a devenit un nume de referinta, simbolizand lupta pentru egalitate in drepturi pentru toti cetatenii americani, indifferent de etnie, culoare sau rasa si a fost un adevarat symbol pentru combaterea discriminarii rasiale, dar si de promovare a tolerantei.

Cu ocazia celebrarii zilei de 4 iulie la Bucuresti a fost prezenta chiar Saron Robinson, fica marelui jucator de baseball alaturi de alti fosti trei jucatori profesionisti de Baseball, iar la sfarsitul ceremoniei s-a urmarit spectacolul demonstrativ aviatic cu aparate de zbor, care au desenat pe cer cu fum tricolor, culorile nationale de pe drapelul ntional al Statelor Unite ale Americii.

Dupa discursurile presedintelui Romaniei si cea a Amasadorului SUA la Bucuresti, excelenta sa Hans Klemm a dat startul distractiei, unde s-au servit delicatese americane si s-a intretinut a adevarata atmosfera de mare sarbatoare.

Poate ca in viitorul apropiat se va putea organiza un meci intre Romania si SUA, de promovare a acestui sport mult indragit, care sa fie televizat si comentat intro maniera tipic americana cu transmisiune directa atat in SUA cat si in Romania.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Hintergraber

Daniel Hintergraber

Inginer Diplomat cu experienta de peste 10 ani in massmedia, specializat in filmari si arheologie subacvatica. Realizatorul filmelor Flora si Fauna Marii Negre, Pe Urmele Capitanului Scarlat (film despre pionieratul scafandreriei romanesti, dar si despre arheologie subacvatica). Cunoscator in domeniul Istoriei Navale din cel de-al doilea razboi mondial si realizatorul filmului documentar - Scufundarea Moscovei.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo