Criteriul National

Povestea primului român care traversează Africa pe bicicletă

Povestea primului român care traversează Africa pe bicicletă
februarie 19
01:11 2017

Se spune că oamenii curajoşi întreprind acţiuni în ciuda fricii, nu din cauza ei. Ceea ce ne defineşte pe noi, ca oameni, sunt acţiunile pe care le facem. Dar uneori, tocmai de frică, nu putem acţiona, deşi ştim clar că tocmai acela este drumul pe care trebuie să-l alegem. Cei curajoşi fac strategii şi îşi planifică acţiunile – ştiu când este cazul să insiste să meargă mai departe şi când trebuie să facă un pas în spate.

IMG_4824

Poate că această introducere are rolul de a trezi din amorțire și din rutină pe oricare dintre noi, la auzul veștii că untemerar român -Bogdan-  a ales să traverseze Africa pe bicicleta din Cairo până în Cape Town. Momentan este în  statul Tanzania, iar de mâine va trece granița în Malawi.

Loredana, prietena sa ne-a adus la cunoștință aceste lucruri de-a dreptul impresionante, temerare, numai dacă stăm și ne gândim la câte pericole, câte obstacole se poate expune sau cum anume doza de imprevizibil este în această expediție de pe continentul negru.

Daca ne dorim să fim curajoși, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să încetăm să ne mai proiectăm în minte viitorul ca un eșec.
Este nevoie de mult curaj ca sa ne gîndim ca viitorul va aduce numai lucruri bune, în ciuda a tot ceea ce ti se intampla în prezent. Dar nimic nu este imposibil.

Iar acest lucru, cu generozitate, prin forța exemplului o dovedește acest tânăr curajos- Bogdan!

Pe final, vă las ultima sa postare ce poate fi lecturată aici
http://www.bikeinafrica.com/la-final-de-tanzania-mbeya/

 

Promit că voi urmări cu deosebit interes acest subiect și vă voi anunțacum anume a decurs.

Cu acea emoție și condescență caracteristică, mă înclin în fața acestui erou, rugându-L pe Bunul Dumnezeu ca să-l aibă în paza Sa.

 

Zadkielix alias Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanța, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro