Criteriul National

Povestea primului român care traversează Africa pe bicicletă

Povestea primului român care traversează Africa pe bicicletă
februarie 19
01:11 2017

Se spune că oamenii curajoşi întreprind acţiuni în ciuda fricii, nu din cauza ei. Ceea ce ne defineşte pe noi, ca oameni, sunt acţiunile pe care le facem. Dar uneori, tocmai de frică, nu putem acţiona, deşi ştim clar că tocmai acela este drumul pe care trebuie să-l alegem. Cei curajoşi fac strategii şi îşi planifică acţiunile – ştiu când este cazul să insiste să meargă mai departe şi când trebuie să facă un pas în spate.

IMG_4824

Poate că această introducere are rolul de a trezi din amorțire și din rutină pe oricare dintre noi, la auzul veștii că untemerar român -Bogdan-  a ales să traverseze Africa pe bicicleta din Cairo până în Cape Town. Momentan este în  statul Tanzania, iar de mâine va trece granița în Malawi.

Loredana, prietena sa ne-a adus la cunoștință aceste lucruri de-a dreptul impresionante, temerare, numai dacă stăm și ne gândim la câte pericole, câte obstacole se poate expune sau cum anume doza de imprevizibil este în această expediție de pe continentul negru.

Daca ne dorim să fim curajoși, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să încetăm să ne mai proiectăm în minte viitorul ca un eșec.
Este nevoie de mult curaj ca sa ne gîndim ca viitorul va aduce numai lucruri bune, în ciuda a tot ceea ce ti se intampla în prezent. Dar nimic nu este imposibil.

Iar acest lucru, cu generozitate, prin forța exemplului o dovedește acest tânăr curajos- Bogdan!

Pe final, vă las ultima sa postare ce poate fi lecturată aici
http://www.bikeinafrica.com/la-final-de-tanzania-mbeya/

 

Promit că voi urmări cu deosebit interes acest subiect și vă voi anunțacum anume a decurs.

Cu acea emoție și condescență caracteristică, mă înclin în fața acestui erou, rugându-L pe Bunul Dumnezeu ca să-l aibă în paza Sa.

 

Zadkielix alias Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanța, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo