Criteriul National

Povestea primului român care traversează Africa pe bicicletă

Povestea primului român care traversează Africa pe bicicletă
februarie 19
01:11 2017

Se spune că oamenii curajoşi întreprind acţiuni în ciuda fricii, nu din cauza ei. Ceea ce ne defineşte pe noi, ca oameni, sunt acţiunile pe care le facem. Dar uneori, tocmai de frică, nu putem acţiona, deşi ştim clar că tocmai acela este drumul pe care trebuie să-l alegem. Cei curajoşi fac strategii şi îşi planifică acţiunile – ştiu când este cazul să insiste să meargă mai departe şi când trebuie să facă un pas în spate.

IMG_4824

Poate că această introducere are rolul de a trezi din amorțire și din rutină pe oricare dintre noi, la auzul veștii că untemerar român -Bogdan-  a ales să traverseze Africa pe bicicleta din Cairo până în Cape Town. Momentan este în  statul Tanzania, iar de mâine va trece granița în Malawi.

Loredana, prietena sa ne-a adus la cunoștință aceste lucruri de-a dreptul impresionante, temerare, numai dacă stăm și ne gândim la câte pericole, câte obstacole se poate expune sau cum anume doza de imprevizibil este în această expediție de pe continentul negru.

Daca ne dorim să fim curajoși, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să încetăm să ne mai proiectăm în minte viitorul ca un eșec.
Este nevoie de mult curaj ca sa ne gîndim ca viitorul va aduce numai lucruri bune, în ciuda a tot ceea ce ti se intampla în prezent. Dar nimic nu este imposibil.

Iar acest lucru, cu generozitate, prin forța exemplului o dovedește acest tânăr curajos- Bogdan!

Pe final, vă las ultima sa postare ce poate fi lecturată aici
http://www.bikeinafrica.com/la-final-de-tanzania-mbeya/

 

Promit că voi urmări cu deosebit interes acest subiect și vă voi anunțacum anume a decurs.

Cu acea emoție și condescență caracteristică, mă înclin în fața acestui erou, rugându-L pe Bunul Dumnezeu ca să-l aibă în paza Sa.

 

Zadkielix alias Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanța, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro