
Celulita pare sa fie una dintre problemele care da batai de cap multor femei in zilele noastre. Si judecand dupa numarul de remedii impotriva celulitei care apar in revistele pentru femei, pe site-uri si pe blog-uri, as spune ca ea inca nu a fost rezolvata.
Cele mai multe surse au ajuns la concluzia ca aparitia celulitei este datorata unor probleme sau dezechilibre in tesutul de sub piele si acumularilor de grasime, dar exista foarte multe teorii care explica dezechilibrul. Hormonii, dieta, stilul de viata sau aspectul genetic au fost “invinovatite” si toate joaca un rol, dar niciuna nu este cauza principala. Sa nu uitam ca desi persoanele cu greutate mai mare au cele mai mari riscuri de aparitie a celulitei, si femeile slabe se plang de astfel de probleme.
Cum sa scapi de celulita (in mod natural)
Mai jos vei gasi o serie de remedii pentru celulita pe care le-am incercat sau care au fost recomandate de surse de incredere. Ele ar trebui sa redea un echilibru intre tesut si grasimi in corp, ba chiar sa actioneze direct la cauza. Si chiar daca nu ar functiona toate impotriva celulitei, sunt benefice si pentru alte probleme, deci merita incercate.
Perierea uscata
Poate ca remediul nu are sustinerea stiintifica si nimeni nu poate garanta ca functioneaza, dar exista cateva pareri destul de bune despre el. Dar atat timp cat senzatia este una grozava si stimuleaza circulatia sangelui si a limfei in corp, el poate fi incercat. Iata si cateva sfaturi pentru asta.
Cat de des: Aceasta tehnica deschide porii, asa ca este ceva ce ar trebui sa faci in fiecare zi, chiar de doua ori pe zi. Pielea ta trebuie sa fie uscata, asa ca momentul ideal este la dus, inainte de a da drumul la apa. Si este foarte important sa nu uzi peria.
Directia: Trebuie sa perii doar spre inima. Fa miscari lungi si evita directia inainte si inapoi, cercurile si nu apasa prea tare. Incepe cu labele picioarelor si urca incet catre bazin, apoi continua de la maini pana la piept. Pe abdomen, miscarile trebuie sa fie in sensul invers acelor de ceas. Si nu peria prea tare, pielea trebuie sa fie stimulata si revigorata, nu iritata si inrosita.
Tipul de perie: Peria ar trebui sa fie naturala, nu sintetica, de preferinta de provenienta vegetala. Firele trebuie sa fie destul de tari, dar nu exagerat. Cauta una care sa aiba un maner care se apuca bine, pentru a ajunge si in locuri mai dificile.
Beneficii: Pe langa eliminarea pielii uscate de pe genunchi, coate sau glezne, perierea pielii ajuta la eliminarea celulelor moarte, redarea elasticitatii si chiar la imbunatatira circulatiei. De asemenea, ajuta sistemul limfatic sa elimine toxinele, digestia si functionarea rinichilor. De asemenea, senzatia este placuta si o vei iubi, pentru ca este una dintre cele mai usoare si ieftine metode pentru a proteja pielea.
Consumarea gelatinei
Conform multor informatii credibile, gelatina are foarte multe efecte benefice:
- Contribuie la refacerea pielii si la cresterea parului si a unghiilor
- Este benefica pentru articulatii si ajuta la refacerea acestora
- Contribuie la refacerea portiunilor de piele lasata (ca atunci cand faci multi copii, unul dupa altul)
- Imbunatateste digestia deoarece se combina natural cu apa si ajuta ca mancarea sa se deplaseze mai usor prin tractul digestiv
- Se spune ca elimina celulita
- Este o sursa buna de colagen (colagenul este prea mare pentru a fi absorbit prin piele, asa ca toate cremele sunt inutile; mai bine il consumati intern)
- Este o sursa de proteina (desi nu una spectaculoasa), iar aminoacizii din ea pot ajuta la cresterea masei musculare.
Gelatina este compusa din aminoacizii glycin si proline, pe care oamenii nu ii consuma in cantitati adecvate in alimentatia lor. Acestia se gasesc in oase, tesut si organe de animale, adica in alimente pe care nu prea le mancam. Aminoacizii sunt necesari in regenerarea pielii, a parului si a unghiilor, dar si pentru sistemul imunitar si reglarea greutatii.
Una din teorii spune ca declinul gelatinei din dieta noastra a dus la cresterea incidentei celulitei, pentru ca nu mai avem ingredientele necesare pentru a crea tesut sanatos. Insa oricum, gelatina este un remediu pentru foarte multe altele, asa ca merita incercata.
Masajul miofascial
Alta teorie spune ca celulita se formeaza in fascia, stratul superficial de tesut conjunctiv de sub piele, care contine celulele de grasime. Fascia superficiala are o structura de fibra si din cauza inactivitatii, a accidentarilor sau a exercitiilor exagerate, tesutul poate suferi si astfel se formeaza aspectul neingrijit al pielii. Nu doar ca fibrele incep sa fie din ce in ce mai vizibile si groase, dar scad si in flexibilitate si se pot uni cu structurile musculare peste care stau in mod normal.
Exista terapeuti care pot oferi un tip de masaj, numit masaj miofascial, care netezeste stratul de tesut conjunctiv si lupta impotriva durerilor musculare si articulare cauzate de dezechilibre la nivelul fasciei.
Masajul cu cafea
Masajul cu cafea poate avea, de asemenea, un rol in eliminarea celulitei. Acesta exfoliaza pielea si stimuleaza circulatia sangelui si a limfei, iar cofeina are un efect de intarire a musculaturii. Pe Pinterest exista foarte multe informatii despre masajul cu cafea si efectele sale impotriva celulitei si a pielii lasate si ca multe alte remedii, nu strica sa fie incercat. Iar daca nu functioneaza in acest sens, cafeaua miroase foarte bine si va exfolia pielea.
De ce ai nevoie pentru masajul anticelulitic cu cafea?
O patrime dintr-o cana cu cafea macinata
- 3 linguri de zahar alb sau brun
- 2-3 linguri de ulei de cocos topit
Ce sa faci: combina ingredientele pana obtii o pasta (aceasta se va intari cand se raceste sau daca folosesti ulei nerafinat de cocos). Pune totul intr-un pahar.
Cum se aplica: maseaza pe corp pentru cateva minute, dar nu folosi o presiune mai mare decat cea obisnuita la masaj, apoi spala. Repeta de doua sau trei ori pe saptamana. Efectele ar trebui sa apara in doua saptamani.
Info: mai multe detalii aici: http://celulita.info/tratament-celulita/exfoliant-cafea-celulita/
Gantere Kettlebells
Acestea sunt unele dintre cele mai bune instrumente pentru exercitii si sunt bune in mod special pentru coapse, glezne, fese sau abdomen (iar daca nu iti vine sa crezi, incearca-le si vei vedea). Exercitiile imbunatatesc circulatia si elimina celulita din zonele despre care vorbeam. In plus, sunt unele dintre cele mai potrivite instrumente pentru a creste masa musculara si a arde grasimile (ceea ce reduce aspectul celulitei).
Alte lucruri care pot ajuta in tratamentul celulitei:
Omega 3: O teorie spune ca un consum gresit de grasimi duce la un dezechilibru in cadrul acizilor grasi de care corpul are nevoie pentru o piele si tesuturi curate. De asemenea, exista dovezi care arata ca acizii grasi de tip Omega 3, consumati in cantitatile necesare si vitaminele solubile din grasimi reduc, in timp, celulita. Dar acestia sunt buni pentru multe alte functii, deci nu veti regreta. Personal, folosesc ulei fermentat din ficat de cod pentru o piele sanatoasa.
Bai de detoxifiere: Iubesc baile de detoxifiere pentru ca sunt relaxante, dar exista si voci care spun ca toxinele care se acumuleaza duc la aparitia celulitei. Nu prea exista dovezi stiintifice pentru aceasta afirmatie, dar baile de detoxifiere sunt relaxante si foarte bune pentru piele, asa ca merita incercate.
Hidratarea naturala: La fel ca detoxifierea, aceasta contribuie la eliminarea toxinelor care cauzeaza probleme ale pielii (poate chiar si celulita). Nu prea ajuta sa adaugi toxine folosind produse cosmetice obtinute pe cale chimica, asa ca ar fi bine sa treci la cele naturale, pentru piele si hidratare (uleiul de nuca de cocos este foarte bun).
Echilibrarea hormonilor: Se pare ca multe voci sunt de acord ca hormonii joaca un rol important in aparitia celulitei (acesta fiind un motiv important pentru care femeile au celulita si barbatii mai putin) si ca un echilibru hormonal poate reduce celulita. Acest proces este oricum unul de ajutor, cu multe alte beneficii.