Criteriul National

Se apropie 1 Mai, statiunile de pe litoral se pregatesc pentru un aflux de turisti fara precedent

Se apropie 1 Mai, statiunile de pe litoral se pregatesc pentru un aflux de turisti fara precedent
aprilie 15
20:04 2015

Mult așteptatul 1 Mai este pe cale să sosească, iar hotelierii de la mal de mare sunt gata să se întreacă în oferte, toate menite să atragă cât mai mulți turiști. În urma sondajelor făcute, specialiștii din turism se hazardează în predicții pentru acest început de sezon estival.

Mini vacanța de 1 Mai, care va avea trei zile pentru distracție (de vineri, 1 Mai, și până duminică, 3 Mai), se anunță una aglomerată pentru turismul litoral. În stațiunile de pe litoralul românesc sunt așteptați să sosească în jur de 30.000 de turiști gata pentru distracție și relaxare. În topul preferințelor turistice, stațiunea Mamaia este lider incontestabil. Din acest motiv, reprezentanții Asociației Patronale Mamaia fac planuri pentru organizarea evenimentelor. Românii caută în mare parte hotelurile de 3 stele, cu pachete ce nu depășesc 55 de euro pe noapte și au micul dejun inclus. De asemenea, copii cu vârsta până în 12 ani primesc gratuitate la cazarea în cameră cu părinții.

Totuși o îngrijorare planează asupra bunei desfășurări a perioadei 1-3 Mai: aspectul și calitatea plajelor. Hotelierii se văd nevoiți să recunoască lipsa de interes afișată de reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, care nu vor reuși să pună la punct tot sectorul de plaje.  Singurele plaje puse la puct vor fi cele aferente hotelurilor care, vor amenaja plaja conform standardelor fiecăruia.

Situația nu se prezintă atât de bine în sudul litoralului, unde reprezentanții hotelierilor au premise sumbre pentru acest debut de sezon, fața fiindu-le luată de Stațiunea Mamaia. ”Gradul de ocupare în acest moment nu se compară cu Mamaia, dar rezervări vin și noi facem eforturi pentru a atrage turiști în această perioadă. Prețurile sunt foarte mici, o noapte de cazare fără mic dejun costă 25 de euro, iar cu mic dejun, în jur de 30 – 35 de euro”, spun surse din zona patronală a litoralului sudic. Bătălia se va da între Eforie Nord, Vamă și Costinești, fiecare având clienți ce rămân fideli sezon de sezon.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo