Criteriul National

Se apropie 1 Mai, statiunile de pe litoral se pregatesc pentru un aflux de turisti fara precedent

Se apropie 1 Mai, statiunile de pe litoral se pregatesc pentru un aflux de turisti fara precedent
aprilie 15
20:04 2015

Mult așteptatul 1 Mai este pe cale să sosească, iar hotelierii de la mal de mare sunt gata să se întreacă în oferte, toate menite să atragă cât mai mulți turiști. În urma sondajelor făcute, specialiștii din turism se hazardează în predicții pentru acest început de sezon estival.

Mini vacanța de 1 Mai, care va avea trei zile pentru distracție (de vineri, 1 Mai, și până duminică, 3 Mai), se anunță una aglomerată pentru turismul litoral. În stațiunile de pe litoralul românesc sunt așteptați să sosească în jur de 30.000 de turiști gata pentru distracție și relaxare. În topul preferințelor turistice, stațiunea Mamaia este lider incontestabil. Din acest motiv, reprezentanții Asociației Patronale Mamaia fac planuri pentru organizarea evenimentelor. Românii caută în mare parte hotelurile de 3 stele, cu pachete ce nu depășesc 55 de euro pe noapte și au micul dejun inclus. De asemenea, copii cu vârsta până în 12 ani primesc gratuitate la cazarea în cameră cu părinții.

Totuși o îngrijorare planează asupra bunei desfășurări a perioadei 1-3 Mai: aspectul și calitatea plajelor. Hotelierii se văd nevoiți să recunoască lipsa de interes afișată de reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, care nu vor reuși să pună la punct tot sectorul de plaje.  Singurele plaje puse la puct vor fi cele aferente hotelurilor care, vor amenaja plaja conform standardelor fiecăruia.

Situația nu se prezintă atât de bine în sudul litoralului, unde reprezentanții hotelierilor au premise sumbre pentru acest debut de sezon, fața fiindu-le luată de Stațiunea Mamaia. ”Gradul de ocupare în acest moment nu se compară cu Mamaia, dar rezervări vin și noi facem eforturi pentru a atrage turiști în această perioadă. Prețurile sunt foarte mici, o noapte de cazare fără mic dejun costă 25 de euro, iar cu mic dejun, în jur de 30 – 35 de euro”, spun surse din zona patronală a litoralului sudic. Bătălia se va da între Eforie Nord, Vamă și Costinești, fiecare având clienți ce rămân fideli sezon de sezon.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo