Criteriul National

Si tu poti avea un zambet frumos! Detartrajul cu ultrasunete

Si tu poti avea un zambet frumos! Detartrajul cu ultrasunete
mai 12
07:55 2016

Stim ca la baza unui zambet stralucitor si sanatos sta igiena orala corecta. Atat in cazul adultilor cat si al copiilor este important sa se respecte cateva reguli de ingrijire a cavitatii orale: periajul corect al dintilor si indepartarea placii bacteriene, folosirea atei dentare si a apei de gura, limitarea consumului de dulciuri si a bauturilor acidulate, insa aceste masuri nu sunt intotdeauna deajuns pentru a stopa aparitita tartrului si a cariilor dentare.

„Tartrul” sunt acele depuneri de minerale cu puternica incarcatura bacteriana, cu consistenta dura,  cunoscuta si sub numele de „piatra dentara”.

Medicii dentisti recomanda efectuarea detartrajului cu ultrasunete, un procedeu simplu nedureros care ne ajuta sa ne pastram dintii curati, fara piatra dentara.

Detartrajul cu ultrasunete este, cum am mentionat mai sus, o metoda moderna de indepartare a placii bacteriene si a tartrului de pe suprafata dintilor. Procesul se realizeaza cu un dispozitiv medical ce produce vibratii ultrasonice ce favorizeaza desprinderea bucatilor de piatra si indepartarea acestora.

Scopul detartrajului cu ultrasunete este curatarea dintilor supra si subgingival, spargerea si inlaturarea blocurilor de piatra, oprirea mirosului neplacut dar si prevenirea aparitiei bolior parodentale.

Medicii stomatologi recomanda efectuarea detratajului cu ultrasunete atunci cand apare senzatia de incarcatura si depozit pe suprafata dintilor, cand apare inflamarea sau sangerarea gingivala dar si cand apare mirosul neplacut.

Dupa efectuarea acestui proces se recomanda mentinerea igienei corecte in cavitatea bucala prin perierea dintilor de cel putin doua ori pe zi, utilizarea atei dentare si utilizarea apei de gura.

Clinica PastelDent Timisioara

Pentru ingrijirea corecta a dintilor, specialistii clinicii Pastel Dent din Timisoara au creat pachete speciale la preturi foarte avantajoase. Pachetul DENTAL AVANTAJ conceput de acestia contine consultatia dentara, detartraj ultrasonic, periaj profesional, badijonaj gingival antiseptic, tratament carie simpla, extractie simpla, sedinta educatie profilactica, plus 15% discount la orice tratament clinic viitor!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul