Criteriul National

Si tu poti avea un zambet frumos! Detartrajul cu ultrasunete

Si tu poti avea un zambet frumos! Detartrajul cu ultrasunete
mai 12
07:55 2016

Stim ca la baza unui zambet stralucitor si sanatos sta igiena orala corecta. Atat in cazul adultilor cat si al copiilor este important sa se respecte cateva reguli de ingrijire a cavitatii orale: periajul corect al dintilor si indepartarea placii bacteriene, folosirea atei dentare si a apei de gura, limitarea consumului de dulciuri si a bauturilor acidulate, insa aceste masuri nu sunt intotdeauna deajuns pentru a stopa aparitita tartrului si a cariilor dentare.

„Tartrul” sunt acele depuneri de minerale cu puternica incarcatura bacteriana, cu consistenta dura,  cunoscuta si sub numele de „piatra dentara”.

Medicii dentisti recomanda efectuarea detartrajului cu ultrasunete, un procedeu simplu nedureros care ne ajuta sa ne pastram dintii curati, fara piatra dentara.

Detartrajul cu ultrasunete este, cum am mentionat mai sus, o metoda moderna de indepartare a placii bacteriene si a tartrului de pe suprafata dintilor. Procesul se realizeaza cu un dispozitiv medical ce produce vibratii ultrasonice ce favorizeaza desprinderea bucatilor de piatra si indepartarea acestora.

Scopul detartrajului cu ultrasunete este curatarea dintilor supra si subgingival, spargerea si inlaturarea blocurilor de piatra, oprirea mirosului neplacut dar si prevenirea aparitiei bolior parodentale.

Medicii stomatologi recomanda efectuarea detratajului cu ultrasunete atunci cand apare senzatia de incarcatura si depozit pe suprafata dintilor, cand apare inflamarea sau sangerarea gingivala dar si cand apare mirosul neplacut.

Dupa efectuarea acestui proces se recomanda mentinerea igienei corecte in cavitatea bucala prin perierea dintilor de cel putin doua ori pe zi, utilizarea atei dentare si utilizarea apei de gura.

Clinica PastelDent Timisioara

Pentru ingrijirea corecta a dintilor, specialistii clinicii Pastel Dent din Timisoara au creat pachete speciale la preturi foarte avantajoase. Pachetul DENTAL AVANTAJ conceput de acestia contine consultatia dentara, detartraj ultrasonic, periaj profesional, badijonaj gingival antiseptic, tratament carie simpla, extractie simpla, sedinta educatie profilactica, plus 15% discount la orice tratament clinic viitor!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo