Criteriul National

Viața comunității- ” Chestiunea ” Partea a Doisprezecea

Viața comunității- ” Chestiunea ” Partea a Doisprezecea
aprilie 01
19:52 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

chestiunea
Recent am fost intrebat de un comerciant local : Cu cine ar trebui sa votam ?
L-am intrebat : -CINE sunt cei aflati in competitie ?
  -Cum cine? Tot ei ! Unii sunt ,iar altii au mai fost .
 Nu-i cunosc pe cei care au mai fost, insa cei in functie, fac o schimbare de imagine a Centrului chiar in aceste 2-3 luni pana la alegeri.Timp de patru ani nu i-a vazut nimeni la treaba, iar acum fac investitii de milioane. Cum sa-i crezi ca vor binele comunitatii , cand din bani publici , in loc de a semana iarba este aplicat Gazon englezesc.Zeci de strazi fara canalizare si drumuri cu pietris, dar avem gazon !
   Lumea a fost  astfel modelata sa se uite in exterior si sa creada ca daca s-a schimbat ceva acolo unde poate sa vada fara efort, „alesii”au facut cate ceva pentru oras.
 
  Fiecare ne creem realitatea din jur in mintea noastra. Vedem asa lucrurile pentru ca asa le avem in minte. 
 
  Noi, alegatorii , refuzam sa avem in minte si alte variante decat cele imprimate anterior, asa ca nu avem de unde alege altceva si, ne adaptam dupa realitatea construita chiar de noi.
   Concurentii in alegeri, plecand de la acest adevar/fals imprimat in mintea noastra, stiu precis ca au cel putin 50% sanse sa castige alegerile. Ce va fi trecut in buletinul de vot , de acolo alegem !
 
   Sa retinem : realitatea se schimba odata cu noi, odata cu mintea noastra, pentru ca noi creem realitatea in care traim !
  Nu intelegem sa ne schimbam , ramanem cu cei pe care chiar noi , in mintea noastra, ii consideram eligibili.
Sursa foto :  www.graiulsalajului.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo