Criteriul National

Ariston Romania isi bate joc de clienti: centrale nefunctionale si garantie neonorata

 Breaking News
Ariston Romania isi bate joc de clienti: centrale nefunctionale si garantie neonorata
octombrie 18
07:30 2016

Sesizare primita de la un cititor:

Avand in vedere ca am ramas ultimul din blocul in care locuiesc racordat la RADET Constanta, si datorita scumpirilor repetate a Gigacaloriei in Constanta ( se stie care avem cea mai scumpa gigacalorie din tara: 430 Ron), am decis sa fac si eu pasul acesta, si anume sa instalez o centrala de apartament pe gaze.

Toate bune, am prospectat un pic piata si am ales o centrala in condensatie de top de la Ariston, si anume centrala Ariston Genus Premium Evo de 24 Kw, la un pret deloc mic ( circa 3700 Ron). Sincer sa fiu, faptul care m-a convins sa iau aceasta centrala, in locul uneia cu renume (Vaillant sau Viesmann) a fost ca Ariston oferea o Garantie de 5 ani pentru acest produs.

Toate bune si frumoase, cumparat, instalat, pus in functiune, pana cand,  dupa aproximativ o luna de functionare, pe modulul de incalzire a inceput sa faca probleme.
Si anume: in timpul in care functioneaza pe incalzire (temperatura tur 50 grade) apare in mod frecvent eroarea 5P3 „Detasare flacara”, dupa care isi revine, face chestia asta de cateva ori dupa care apare ca trebuie sa ii dai Reset.

In momentul in care apare pe ecran mesajul: Alert! Eroare 5P3 detasare flacara” se aud niste zgomote puternice in centrala, niste bufnituri ciudate de parca s-ar rupe toata.

Centrala are 5 ani garantie cum am mentionat si mai inainte, dar acest lucru este perfect nul in Romania, avand in vedere ca atat firma care mi-a facut PIF-ul cat si cei de la Ariston Romania nu raspund nici la telefon nici la email.

Mentionez ca sunt din Constanta, nu stiu cum functioneaza service-ul Ariston in alte localitati, dar aici sunt sub orice critica, sunt 7 firme reprezentant Ariston, am sunat la toate si nici nu vor sa auda, imi tot spun ca firma care a facut PIF-ul (punerea in functiune) trebuie sa vina la service pe garantie.

Iar pe ei ( SC Instalatii Distributie SRL din Constanta) nu ii gasesti nici sa dai cu arcanul. De 5 zile sun pe toate cele 3 numere de telefon si pauza! Am facut si solicitare de service pe siteul Ariston Romania catre aceasta firma ( se completeaza un formular), si nimic!

Este sub orice critica aceasta maniera de a face afaceri in Romania. Poate as intelege ca nu pot veni, ca sunt ocupati, dar sa sune telefonul in gol si sa nu ai tu macar o secretara care sa raspunda, pe asta nu o mai inteleg!

Intre timp am luat talonul de garantie si m-am dus la WC, va las pe dvs. sa va intrebati ce am facut cu el.

Se pare ca garantia Ariston in Romania nu valoreaza nici 5 bani, cei 5 ani de garantie!

Intre timp raman si cu banii dati si cu centrala nefunctionala!

De, traim in Romania!

Domnilor de la RADET, ma primiti inapoi va rog :(!

 

NOTA ZIARULUI: Ca intotdeauna si dupa cum v-am obisnuit, asteptam si pozitia oficiala a celor de la Ariston si a SC Instalatii Distributie SRL din Constanta cu privire la cele afirmate de catre persoana care ne-a sesizat.

 

UPDATE: Raspunsul oficial al Ariston Romania vis-a-vis de aceasta problema semnalata: https://www.criteriul.ro/dreptul-la-replica-ariston-romania/

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo